elevation photo Zellwegerpark, Uster

Zellwegerpark, Uster

Perfectly orientated to the sun - the eight-story residential building is situated in the middle of the Zellwegerpark, a former industrial Park in Uster, near Zurich. Every level of the cube contains four apartments, each individually accessed through a lift in the middle of the building and by staircases in the corner towers. Those stairwells fulfill two functions: to enter the apartment and to be used as loggias. The railing, a reference to the typical timber fence, was created by the artist Erik Steinbrecher (project as a collaborator at Herzog & de Meuron, Basel).

elevation photo Zellwegerpark, Uster

elevation photo Zellwegerpark, Uster

photo by Alexander Franz

staircase

staircase

central kitchen

central kitchen

photo by Alexander Franz

hallway

hallway

Screenshot_20180315-174636.png